Gorinchem

Bedrijven seo

Gorinchem

Bedrijven in Gorinchem grote waarde halen uit aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange

Dit is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau dat de effecten van het aansluiten van bedrijven in Gorinchem op de Amsterdam Internet Exchange heeft geëvalueerd. De deelnemende bedrijven gaven aan tevreden te zijn over de continuïteit, snelheid en performance van hun internetverbinding na aansluiting op de peering community van A10.A10, de Amsterdam Internet Exchange , beheert een van de belangrijkste internetbeurzen van Europa en is opgericht in 1997. A10 verbindt meer dan 160 leden met hun eigen IP-netwerk, wat resulteert in directe toegang tot ongeveer 2.500 netwerken wereldwijd.

Bedrijven die via een carrier op A10 zijn aangesloten, genieten het voordeel van rechtstreekse "peering" met andereA10 leden. Deze on-network peering vermindert de latentie en verbetert de verbindingssnelheid, waardoor alle internettoepassingen efficiënter worden. Maar er zijn ook peer-to-peer voordelen, aangezien bedrijven via hetzelfde netwerk rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren.

A10, opgericht in 2000, is een non-profitorganisatie die gevestigd is op het Amsterdam Science Park. A10 organiseert de uitwisseling van internetdiensten in de regio Amsterdam door lokale en nationale Internet Service Providers (ISP's), telecommunicatiebedrijven, datacentra, onderzoeksnetwerken, instellingen voor hoger onderwijs en grote ondernemingen met elkaar te verbinden. De organisatie biedt haar leden diensten aan die hen helpen hun netwerk efficiënt te exploiteren en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren door middel van direct peering.A10 heeft meer dan 160 leden en levert netwerkdiensten aan meer dan 500 bedrijven.

Het onderzoeksbureau heeft de deelnemende Gorinchemse bedrijven zowel voor als na hun aansluiting op A10 ondervraagd. De centrale vraag in het onderzoek is hoe peering met Amsterdam Internet Exchange de internetprestaties beïnvloedt in termen van snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Voor peering met A10waren de Gorinchemse bedrijven verbonden met verschillende upstream-providers. Na peering met A10 profiteerden zij allen van hun verbinding met een Amsterdam Internet Exchange lid dat een directe interconnectie heeft met andere leden. Uit de enquêteresultaten blijkt dat de deelnemende Gorinchemse bedrijven zeer tevreden zijn over hun internetprestaties na de peering met A10, zowel in termen van snelheid en stabiliteit. De deelnemende bedrijven gaven ook aan dat zij na de "peering" met A10 een efficiëntere verbinding kregen, wat bijdroeg tot betere prestaties van hun internettoepassing(en).

Daarnaast heeft het onderzoeksbureau geëvalueerd of de Gorinchemse bedrijven als gevolg van deze wijziging een verhoging van de kostenefficiëntie hebben ervaren. Uit de resultaten blijkt dat er is in feite een kostenbesparing van ongeveer 10% toen de bedrijven overstapten naar A10 in vergelijking met hun vorige provider. Uit het onderzoek bleek ook dat er geen sprake is van een kostenstijging, ondanks de toegenomen prestaties.

Bedrijven in Gorinchem

Gorinchem-seo